We zijn weer thuis 😊

10 juni 2026 - Capelle aan den IJssel, Nederland

Een dag eerder dan gepland. Vanmorgen keken wij elkaar aan en zeiden; ‘Zullen we maar naar huis gaan?’.  De weersvoorspellingen voorspelden niet veel goeds. Veel regen en lage temperatuur. We hadden niet zo veel zin om heel de dag onder de paraplu door te brengen 😊. Daarbij komt dat Luxemburg ons niet direct ‘gegrepen’ had.

Na het ontbijt liepen we met onze tassen naar beneden. De receptionist van gisteren vroeg wat wij gingen doen. Har vertelde dat we naar huis gingen. ‘Jullie hadden toch twee nachten geboekt?’ vroeg de receptionist. Dat klopte helemaal. Maar naast het weer en het land speelde onze ervaring in het hotel ook een rol. Naast de manier waarop we gisteren benaderd werden, vonden wij de tijden voor het ontbijt erg vroeg. Misschien is het muggenzifterij maar je kon ontbijten tussen 7 en 9 uur. Normaal ontbijten wij om negen uur. Nu moesten we rond acht uur in de ontbijtzaal zijn. Maar goed, zit nu te ‘zeuren’ 😊.

Ik vertelde de receptionist dat wij niet zo tevreden waren. Met name de ontvangst had er bij ons ingehakt. We voelden ons respectloos behandeld. We komen tenslotte niet gratis slapen 😊. Hij keek ons met grote ogen aan en snapte het niet helemaal. We hebben het verder zo gelaten. Misschien moeten wij leren onze verwachtingen bij te stellen.

Optimistisch stapten wij zonder regenpak op de motor. Dat optimisme duurde precies 10 minuten haha. Toen kwam de regen met bakken naar beneden 😊. Snel onze pakken aangetrokken en weer op pad. Onze reis verliep voorspoedig. Alleen bij Antwerpen was het megadruk.

We kijken terug op een superleuke vakantie. Totaal hebben we 4708 km gereden. Zonder problemen en met veel plezier. De hotels waren elke keer weer een verrassing. Har geeft aan dat hij heerlijk heeft motorgereden. Zijn stalen ros stuurde heerlijk en schakelde soepel. Zo’n lange trip en dat op onze leeftijd 😊. Voor mij was Auschwitz het indrukwekkendst. Heb ik ook genoten van het motorrijden. Zat als de koningin achterop 😊. Zou het zo weer doen. We waren het in ieder geval nog niet zat. Hadden er zo nog een paar weken achteraan geplakt.

Ze zeggen altijd dat je op je hoogtepunt moet stoppen. En zo kijken we ernaar 😊.

We bedanken iedereen voor de leuke reacties!

Ik heb ter afsluiting een kort filmpje gemaakt 😊. Ditmaal geen foto’s.

1. John en Willy:
    10 juni 2026
    En wij hebben met veel plezier jullie trip zitten lezen, genoten van de mooie foto's en leuke filmpjes.

En voor nu...WELKOM THUIS🥰🥰🥰
  2. H en H:
    10 juni 2026
    💞💞
  3. Nicole:
    12 juni 2026
    Het was weer heel leuk om mee te reizen! En de strips op het einde waren top!
  4. H en H:
    12 juni 2026
    Dankje 😁. Wij reizen nog even mee, maar dan met jullie. Echt een gave reis!
  5. Ellen Brandt:
    21 juni 2026
    Het was weer leuk om jullie reis mee te beleven. Leuke verhalen, foto's en filmpjes. Ik neem mijn petje af voor zo'n trip op de motor. Ben benieuwd wat en hoe de volgende reis gaat worden 😉
    Groetjes van ons. 👋
  6. H en H: