Striptease op straat ๐ en oh, oh, oh
15 mei 2026 - Springe, Duitsland
Na een korte motorrit vonden we een parkeerplek voor de motor. Vlak bij de oude binnenstad van Hamelen. Regenpakken hadden we vandaag niet nodig. We trokken onze motorkleding uit. Dat was kennelijk een bezienswaardigheid. Verschillende mensen bleven staan om te kijken hoe wij onze motorkleding uittrokken. Hadden ze misschien verwacht dat wij een striptease gaven?
Met als resultaat dat we puur natuur tevoorschijn zouden komen ๐. Dan moesten we hen toch ernstig teleurstellen haha. Kennelijk viel het allemaal wat tegen, want al snel liepen de mensen door. Onze motorkleding verdween in de koffers. Alle koffers op slot en alarm erop.
Hamelen is een leuke oude stad. Het verhaal gaat dat een rattenvanger Hamelen uit de problemen haalde door de rattenoverlast op te lossen. Daarna wilde de gemeente de rattenvanger niet uitbetalen. Deze nam wraak door meer dan 130 kinderen mee te lokken naar een grot. Deze kinderen kwamen nooit meer terug. Dit is de korte versie ๐
In het stadje Hamelen speelt de rattenvanger nog steeds een prominente rol. Hij loopt er in levenden lijve rond. Het grappige is dat ook nu nog groepen mensen achter de rattenvanger aan lopen. De rattenvanger blaast regelmatig op zijn fluit. Je hoort hem al van verre aankomen ๐. Verder kan je een route door de stad lopen door de ratjes in de straat te volgen. Je loopt dan langs bijzondere punten. Echt leuk.
Har heeft weer een petje gescoord. Elke vakantie koopt hij wel een petje ๐. Hij is er helemaal blij mee. Na Hamelen van binnen en buiten bekeken te hebben, zagen we bij terugkomst twee dames bij de motor staan. Ze stonden de motor te bewonderen. Ze dachten dat het een nieuwe was ๐. Nou dat zeker niet haha. Het waren twee gezellige dames. Ze waren vorige week in Cadzand geweest. Ondanks de kou hadden ze het er leuk gehad. De dames woonden in Keulen. Zo heb je ineens een leuk gesprek.
Maar oh, oh, oh we hebben ook wel pech. Een dag voor vertrek kreeg ik van Har een hele gave DJI osmo pocket 3 voor mijn verjaardag. Daar ben ik super blij mee :-) De afgelopen dagen heb ik mij wat verdiept in het gebruik. Vandaag voor het eerst leuke filmpjes kunnen schieten. Het lukt mij eindelijk deze filmpjes van de camera te halen. In plaats van deze te kopiรซren, knip en plak ik ze direct op een (nieuwe) externe schijf. Jaโฆ dat ging goed tot de aangesloten externe schijf eruit schoot omdat ik opstond. Nu heeft de externe schijf schade opgelopen en kan ik alle fotoโs en filmpjes er niet meer afhalen. Kortom zwaar balen. Op dit moment probeer ik met een systeem herstel een en ander te repareren. Maar heb daar niet zo veel vertrouwen in. Maar goed er zijn ergere dingen dan een gecrashte schijf ๐.
Dat is nog niet alles. Door onze val op de eerste dag hebben we mogelijk toch wat schade opgelopen. ย De motor remt wel, maar hij voelt wat zompig (zoals Har dat noemt). We willen geen risico nemen. Veiligheid voor alles. Har is nu naar een motor garage om een en ander te laten checken. Eรฉn ding is zeker. We vervelen ons niet ๐.
ACCEPTATIE VAN WAT ER GEBEURD IS, IS DE EERSTE STAP VOOR HET OVERWINNEN VAN DE GEVOLGEN VAN EEN TEGENSLAG
PS: Har is bij de BMW garage geweest en die zeiden dat er geen problemen zijn met de remvloeistof. Eind goed al goed :-).

Gelukkig heeft de rattenvanger jullie niet meegelokt ๐, maar het klinkt als een gezellige plaats. En Harry z'n petje wer gescoord en worden jullie en de motor bewonderd ๐คฉ๐คฉ. Wat wil je nog meer...
Wel pech met die externe schijf, maar zoiets kan nu eenmaal gebeuren ๐ถ. Jullie kunnen in ieder geval weer veilig rijden doordat de remvloeistof weer aangevuld is. Jullie zijn sowieso niet voor 1 gat te vangen en vinden altijd wel weer een oplossing....๐.
Succes en laat de ratten ๐ niet van jullie bordje eten ๐