Har heeft een echte 'zwaaidag' en hij leert de ober hoe je een Radler maakt ๐ .
23 mei 2026 - ลฤ ka Prudnicka, Polen
De motor heeft de afgelopen dagen perfect geparkeerd gestaan zo vlak bij het hotel. Alleen de bestuurder van de motor naast ons heeft hem wel erg strak naast die van ons geparkeerd. Toen wij met onze tassen bij de motor aankwamen, stond de eigenaar van de motor naast ons met zijn telefoon gereed voor het geval het fout zou gaan. Jammer dan. Har reed eerst de motor achteruit en plaatste de motor dwars op de weg. Zo konden wij zonder problemen de tassen in de koffers opbergen. Toen de man zag dat het helemaal goed verliep, taaide hij af ๐ . De mens blijft een grappig wezenNadat we de stad Praag verlaten hadden, pakten we voor het eerste deel de snelweg. De rit van vandaag zou zo'n vijf uur duren (zonder stops). Maar al snel reden we weer binnendoor. Dat blijven we toch het leukst vinden. Na 1,5 uur stopten we bij een tankstation om te tanken. Zien we daar een man en een vrouw staan. Ze hebbe WijN Motoren. De man heeft achter op de buddy een tas waar een hondje in kan. Rond de motoren liep een Yorkshire terriรซr. Ik raakte met hen aan de praat. Het hondje was al 10 jaar oud en reed altijd me. Ze hadden zelfs een brilletje voor hem. Ze lieten zien hoe het brilletje stond. Echt te schattig voor woorden ๐ .
Toen we vanmorgen vertrokken was het al 20 graden. De temperatuur liep alleen maar op. Niet alleen door het weer, maar ook door onze buddyseat- en rug verwarming. De stoom kwam bijna uit onze oren zo warm hadden wij het. Tel daar onze motorkleding nog bij. De verwarming hebben we maar snel uitgezet haha.
Op onze route komen we heel veel andere motorrijders tegen. En iedereen zwaait naar elkaar. Har lijkt Willem Alexander wel. Hij zit de hele dag te zwaaien. Sommigen zeggen gedag door hun voet van de stepje omhoog te doen. Anderen steken hun vinger op of zwaaien echt met hun hand. Har heeft het er in ieder geval maar druk me ๐ . Ik heb daar geen tijd voor haha. Ik fotografeer en film onderweg (knipoog)
Tussen de middag stopten we bij een tentje om even iets te eten. De man achter de balie sprak geen enkele taal. Maar met de nodige handgebaren en de menukaart, wisten we duidelijk te maken wat wij wilde eten. Opeens staat dat mannetje voor zijn loketje en heeft zijn armen vol met grote flessen mayonaise, ketchup, mosterd, posten halvanaise etc. Hij wist kennelijk niet hoe hij aan ons moest vragen of we er saus bij wilde. Geweldig toch ๐. Wij vonden het prachtig.
Onze rit vandaag liep langs de grens met Polen en Tsjechiรซ. We zijn drie keer Polen ingereden en twee keer Tsjechiรซ. Dat blijft een bijzondere ervaring. Tijdens onze rit liep er ineens een jong vosje op de weg. Het diertje was helemaal uitgeput. Recht lopen lukte niet meer en zijn tongetje hing uit zijn bekje. Har kon hem goed ontwijken, maar van de andere kant kwamen auto's. Je wil zo'n dier graag helpen, maar dat wordt afgeraden. Het dier kan in de stress raken, bijten of overlijden als je hem het verkeerde voedsel of drinken geeft. Toch voelt het niet echt goed als je niets doet. Har zag in zijn achteruitkijkspiegel dat het vosje ongeschonden de andere kant van de weg haalde. Nu maar hopen dat zijn moeder weer op komt dagen.
Bij ons hotel zat er niemand achter de receptie. We liepen het restaurant in en een jongen kwam direct met de menukaarten op ons af. We gaven aan dat we gereserveerd hadden. Nadat we de spullen naar onze kamer hadden gebracht, namen we plaats in de tuin bij het hotel. De jongen van het restaurant kwam onze bestelling niet opnemen. Har weer naar het restaurant. De jongen kwam weer met zijn menukaarten ๐ . Har gaf aan dat wij eerst even iets wilde drinken. Een Radler en een bier. Hij wist niet wat een Radler was. De jongen sprak geen Engels of Duits. Har probeerde uit te leggen hoe je een Radler maakt. Daar snapte de jongen niets van. Har stelde voor het zelf te maken. Daar kon de jongen me leven. Daar stond Har achter de bar van het hotel een Radler te maken. Heeft die jongen ook weer wat geleerd ๐ . Een kwartier later kwam hij weer met de menukaart aan ๐ . Har vertelde hem dat hij op het hele uur terug mocht komen. En precies op de seconde kwam hij voor de vierde keer om een bestelling op te nemen. Dat is toch schattig. Hij deed zo zijn best.
Wij hadden weer een topdag.

Ik vind dat altijd een leuk gezicht dat motorrijders elkaar altijd groeten, maar als er veel zijn, heb je er bijna een dagtaak aan ๐
De aanhouder wint zullen we maar zeggen van die jonge ober, uiteindelijk heeft hij geleerd hoe je een Radler maakt en heeft hij jullie toch aan het eten gekregen ๐๐ป.
Hier ook warm, maar heerlijk door een beetje wind. Het is nu 23.00 uur en ik zit nog steeds lekker buiten. Echt genieten!
Fijne zondag ๐๐ป๐๐ป