Het voelt als oneindig en soms alleen op de wereld

19 mei 2026 - Dresden, Duitsland

Vanmorgen voor de laatste keer de garage illegaal verlaten. We worden er al aardig behendig in. De bagage hebben we in twee delen naar beneden gebracht. Het lijkt net of we meer spullen hebben. Dat klopt niet helemaal. Alleen hebben we onze dons Jacks in de tas boven op de topkoffer gedaan. De temperatuur is stukken beter dan bij vertrek vorige week. Toen moesten we het doen met 7 graden en regen. Vanmorgen begon de dag al met 15 graden. Uiteindelijk werd het 22 graden Joepie ๐Ÿ˜Š.

We hebben weer een fantastische tocht gereden. Soms leek het of we alleen op de wereld waren. Kilometerslang geen auto tegenkomen. Dat maak je bij ons niet meer mee. Hier is zoveel ruimte. De velden lijken wel oneindig. In de dorpjes is geen levende ziel te zien. Geen idee waar al die mensen zijn ๐Ÿ˜Š.

Soms ook iets geks, waar men hier kennelijk niet van op kijkt. Rijdt er ineens een scootmobiel over de autoweg. De autoโ€™s reden er met een bloedgang langs. Niemand die toeterde of op een andere manier probeerde de man te attenderen op zijn gevaarlijke actie ๐Ÿ˜Š. Nu is het hier niet superdruk. Ook niet op de autowegen. Misschien rijdt de man hier wel elke dag.

Rond twee uur kwamen we aan in Dresden aan. We werden hartelijk ontvangen en kregen een code voor de slagboom zodat we gratis op de parkeerplaats van het hotel konden parkeren. Dat is andere koek ๐Ÿ˜Š.

Vanuit ons hotel loop je binnen een kwartiertje naar het oude centrum van Dresden. Het lijkt ons een leuke stad, maar gaan dit morgen verder bekijken. Vandaag zijn we neergestreken op een plein bij het oude centrum. Ik geef al een aantal dagen aan dat ik een bratwurst wil. Kan mij niet meer heugen dat ik deze gegeten heb. Ze hadden alleen een XL bratwurst. Nou ja als het dan niet anders kan, dan offer ik mij wel op haha. Hij was nog lekker ook ๐Ÿ˜Š.

Bratwurst: Traditie, smaak en culturele trekpleister

Wij hebben weer een fantastische dag gehad.

Fotoโ€™s

1. Willy:
    19 mei 2026
    Wat een heerlijke rit hebben jullie gehad, mooi weer, geen mens te bekennen en mooie vergezichten. Wat wil een mens nog meer op vakantie.... Oh ja een grote overheerlijke traditionele braadworst ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ. Nou zo te zien en te lezen is dat prima gelukt ๐Ÿ˜‹ Lekker hoor
  2. Harry en Herma Heester:
    20 mei 2026
    We doen ons best ๐Ÿ˜
  3. Nicole:
    21 mei 2026
    Super leuk telkens die animaties die jij maskt als samenvatting van de dag!!!
  4. Harry en Herma Heester:
    22 mei 2026