Onverwachte ontmoeting en kofferraadsel 😉

6 februari 2025 - Alvor, Portugal

We zijn gearriveerd in ons appartement. Vanmorgen om 04.15 uur opgestaan. We waren goed wakker en toch liep niet alles vlekkeloos. Ik wilde de laatste toiletspullen inpakken en stootte een flesje parfum van het kastje. Bammm in stukken! Een heerlijk ruikende badkamer inclusief glasscherven op de grond. Poetsen en stofzuigen in plaats van inpakken 😊.

Scherven brengen geluk. Ons kan vandaag niets meer gebeuren. Sebastiaan stond 05.10 uur voor de deur en binnen een kwartier waren we op de luchthaven Rotterdam airport. (The Hague airport kan ik mijn strotje niet uitkrijgen haha). Het was er druk. Er vertrokken rond 7 uur 5 vliegtuigen. De security verliep snel en efficiënt. Bij onze gate waren nog een paar stoelen beschikbaar.  Wij namen plaats en raakte al snel aan de praat met twee mannen. 1 van de mannen kwam uit Amsterdam, maar koos bewust voor Rotterdam. Niet zo druk 😊. Zo druk als vandaag had hij het nog niet meegemaakt. Toch bijzonder een Amsterdammer die naar Rotterdam komt haha.

De andere man gaf direct aan Har ergens van te kennen. Of hij soms in een plaatsje in Portugal woonde? Al snel bleek de man in dezelfde tijd als Har bij de RET gewerkt te hebben. Hij ruilde vaak diensten met Har. Dan is de wereld ineens klein. Grappig toch. Hij was inmiddels met pensioen, maar omdat hij zich verveelde had hij een café in Portugal overgenomen. Genaamd café Amsterdam met in de zaak een shirt van Feyenoord. Het moet niet gekker worden 😊.

Deze onverwachte ontmoeting zorgde voor een gezellige noot. Al snel konden we boarden. We liepen naar het vliegtuig. Dat vind ik nou zo leuk aan kleine vliegvelden. We vertrokken mooi op tijd en 10 minuten voor 09.00 uur (Portugese tijd) landden we op vliegveld Faro. De vlucht verliep gesmeerd net als onze bagage. Het vinden van onze shuttle naar het pand van de huurauto kostte iets meer moeite. Na wat vragen vonden we onze chauffeur die ons naar het autoverhuurbedrijf bracht.

Na de nodige formaliteiten reden we richting Tavira. Een leuke oude stad waar we ons eerste kopje Portugese koffie hebben genoten. In de haven lekker geluncht en via de bergen terug gereden richting Alvor. We liepen met de man van de receptie over de binnenplaats van het appartementencomplex en werden nagestaard door een aantal gasten die al gesetteld waren 😊. Het leken de Benidorm Basterds wel haha. Dat laatste is een geintje natuurlijk. Men zei gewoon vriendelijk gedag. Naast ons complex is een supermarkt. Lekker elke morgen verse broodjes, gehaald door Har 😊.

Alleen de koffers nog uitpakken. De code had ik in mijn telefoon gezet. Alleen klopte er iets niet, de koffer ging niet open. Er zat niets anders op dan een hulplijn in te schakelen 😊. Met de juiste code werd het raadsel opgelost haha.

Nu we het raadsel van de koffer hebben opgelost, zullen we altijd nog het raadsel van de tijd overhouden. Dat zijn we nl zelf 😉

Nu eerst acclimatiseren, chillen en genieten. Ik weet niet of ik elke dag een verslag maak. Hangt er vanaf wat we allemaal meemaken.

Groetjes van ons de Heesbeestjes.

1. Hong Wisse:
    Hi lieve Herma en Harry,
    Wat leuk om weer een reisverhaal van jullie te lezen. Bedankt voor het delen.
    Heel veel plezier in Faro. Fijne vakantie.😘😘🌞
  2. Ellen Brandt:
    6 februari 2025
    Hoi,hoi. Jullie zijn er lekker even tussenuit zie ik, geniet van jullie vakantie!!
    Leuk om jullie vakantie weer een beetje mee te beleven.
    Groetjes van de Brandtjes
  3. Willy:
    6 februari 2025
    Op wat opstartproblemen na in de badkamer😉, verliep jullie reis verder voorspoedig. Gezellig kletsend de tijd doorkomen op het vliegveld, snelle vlucht en dan met de auto naar jullie eindbestemming.
    Het ziet er nu al heerlijk uit, het genieten kan beginnen!

Heel veel plezier daar en we kijken uit naar alles wat jullie weer gaan beleven!

Groetjes van het Dordtse thuisfront
  4. Nicole:
    6 februari 2025
    O wat heerlijk! Lekker genieten. Wij reizen weer digitaal mee hoor!
  5. Rita Pals:
    8 februari 2025
    Ja een goed begin maar even balen je wilt toch graag je 🧳 open maken en settelen.
    Maar nu is het een leuke anekdote geworden.