Vliegen invasie en ´Op de step, op de step. Ik ben zo blij dat ik hem heb 😊.

5 juni 2023 - Harderwijk, Nederland

Vanmorgen bij het wakker worden, zagen we dat honderden vliegen het leven gelaten hadden op de boot. Het dek was vochtig en daar kunnen die kleine vliegjes niet tegen. De zon brandde al lekker. Het werden gebakken vliegen. En….. die krijg je niet zo eenvoudig van je dek af. Met speciaal (vastgebakken) vliegen middel, water, spons en nieuwe doeken poetste Har zich een slag in de rondte om de boot weer spik en span te krijgen. Dat paste wel bij deze dag. We hebben de boot ook weer wat gebruiksvriendelijker ingericht. Zo blijft alles netjes opgeruimd. Terwijl Har zo aan de poets was, gleed zijn slipper te water en die zien we nooit meer terug 😊. Een half uurtje later stapte Har in zijn emmer met schoon sopwater. En gelukkig gebeurde het binnen. Nu is de boot niet alleen opnieuw ingedeeld maar de vloer is nu ook gelijk gesopt. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

We wilden wat boodschappen halen en zouden dit lopend doen. Met Google map wandelden we vrolijk richting het centrum. Het zou 400 meter zijn. Echter na ruim een km vond ik het wel een lange 400 meter. We kwamen er achter dat  Google Map op auto stond in plaats van voetganger. Dan maak je een omtrekkende beweging haha. Lagen er niet alleen vliegen op het dek, maar ook in onze ogen 😊.

Onderweg kwamen we langs een super klein bakkerswinkeltje. Van binnen was het ongeveer 3 x 3 meter. Om 03.00 uur was de bakker opgestaan om de broden op tijd in de schappen te hebben. Het was een ouderwets gezellig winkeltje. De bakker maakte alles zelf. Vol trots vertelde hij dat hij het brood, gebak, koeken, chocolade en spijs allemaal zelf maakt. Hij haalde nog een chocolade ei achter uit de bakkerij. Hij moest het ei nog uit elkaar halen. Daarnaast vertelde hij dat hij in december 17 soorten spijs zelf maakt. Wij vonden hem een leuke, trotse bakker. Mooi om te zien.

Voor bij de koffie kochten we bij de bakker Harderwijker Botjes. Een soort saucijzenbroodje in de vorm van een vis. Daar zat veel liefde en zelfgemaakt spijs in 😊. Na de koffie hebben we de vouwfiets actie gereed gemaakt. Har gaat op de step en ik volg hem met de fiets. We hadden er lekker de vaart in. Eerst door het oude centrum en daarna naar het stadsstrand. Ik heb een aantal filmpjes gemaakt en moet bekennen dat het geluid naatje is. Het was de eerste keer dat ik een opname maakte. Er valt nog heel veel te verbeteren. Ondanks de slechte kwaliteit van het geluid, vinden wij het wel een grappig filmpje. Har leek Max Verstappen wel op zijn step. Ik er als een speer achteraan. Samen leken we op de Benidorm Basterds. Ik heb 1 video geplaatst zodat jullie een beeld krijgen hoe twee van die Rotterdamse boertjes door Harderwijk sjezen 😊.

Na het centrum van Harderwijk zijn we richting een palingrokerijmuseum gegaan. Klein museum, maar wel erg leuk. We hebben virtueel zelf paling gerookt. En daar gingen we weer, als een speer naar de boulevard van Harderwijk. We hadden wel een pintje verdiend na al die inspanningen. Aan het eind van de middag repareerde Har nog een opstapje waarvan het hout gebroken was.

Want: LEDIGHEID IS DES DUIVELS OOR KUSSEN!

Har kan toch niet stilzitten 😊

1. Zhufkes:
    5 juni 2023
    Dat zag er wel vies uit met al die vliegen de bakker had in die grootewinkelwel lekker het leken scholletjes gr pa
  2. John en Willy:
    5 juni 2023
    Zo dat waren zeker een hoop vliegjes op het dek, daar ben je niet zomaar klaar mee om schoon te krijgen.... verliest hij ook nog z'n slipper 🫣 en daarna met zn voet in de sop-emmer, het moet niet gekker worden 🤣. Maar jij hebt gelijk weer iets grappigs te schrijven.

Jullie gaan inderdaad als een speer met de fiets en step. Het geluid is net alsof jullie aan het onderwaterduiken zijn, maar het gaat ook om de indruk van hoe jullie je vervoeren. Leuk om te zien.

Die bakker was echt trots op z'n werk, het zag er ook allemaal heerlijk uit 🤩.

Hopelijk morgen niet weer het eindstation van nog meer vliegjes, anders moet er weer gepoetst worden......

We gaan het vast weer lezen 😉
  3. Nicole:
    5 juni 2023
    Ziet er goed uit! En sportief hoor op de fiets en de step.
  4. Rita Pals:
    10 juni 2023
    Een dag met hindernissen, maar ook een dag met veel beweging. Een pintje gaat er dan ook wel in. En welverdiend door onze Rotterdamse boertjes de weg terug naar de boot ging daarna nog sneller 😂